24.3.11

2. Almari Pakaian kecil (Wardrobe). Yang boleh memuatkan barang sepasang persalinan. Rancak hidup sekarang memerlukan penukaran outfit ala-ala Gaban, Kesatria Baja Hitam dan lain-lain hero. Aku maksudkan dari segi kepantasan, dan bukan kostumnya.

Rencah hidup sekarang juga memerlukan pakaian yang dipakai diseterika, atau sekurang-kurangnya nampak seperti diseterika;). Almari kecil akan memudahkan migrasi dari setempat ke tempat yang lain, tanpa perlu balik ke rumah dan menukar baju. Dan bajumu kekal 'cekang' tanpa kedut-kedut.

Dan sesiapa pun boleh sentiasa berpakaian sesuai segak kemas di mana-mana majlis. Manalah tahu, mungkin ada tayangan tergempar di hotel-hotel mewah.

11 BERBICARA:

kelisa_samudera said...

orang kalo nak 'memulakan hidup baru' memang akan sibuk. maklumla tengah terkejut. tu tak kira lagi sibuk nak pasang khemah. lepas ni hang jgn risau, baju hang tak akan berkedut lagi.

yg_indah said...

kelisa:hahahahha aku rasa aku xsesuai la dgn cara hidup la ni.syoknya kalau ada tanah 2-3hktr, leh jd petani.

Ju Asu Ra said...

buka kedai dobi je lah..haha

yg_indah said...

Ju:modal tak da.

vidadarisakura said...

nanti kita telefon doraemon arrr.

Alin Marlini said...

lagi mau berlakon ek Pak Ked.....

yg_indah said...

VV:ajak sizuka sekali.

Alin:nak sovenier bandung.....

aloy_paradoks said...

aku terlepas time ada tayangan tergempar.

yg_indah said...

aloy:xpe,lepas ni ada banyak lg ulangannya.

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

 
MENGHARAPKAN YG_INDAH © 2008